Sportmassage

Wat eerst een gezonde hobby was, is nu uitgegroeid tot een passie.  De wielersport is voor mij niet alleen een gezonde vorm van bewegen, maar ook een uitlaatklep, een levensnoodzakelijke hobby en een levenswijze. 

Ondertussen ken ik ook de klachten en noden van de vele duizenden fietsfanaten die dagelijks en wekelijks in het zadel zitten : knieklachten, nek- en schouderklachten, gevoelloze handen en voeten, lage rugklachten en natuurlijk ook spierverzuring door ophoping van melkzuur na een te intensieve training.


Een sportmassage richt zich op de verbetering en het onderhouden van de conditie van uw spieren. Daarom wordt tijdens een sportmassage meer druk uitgeoefend dan tijdens een ontspanningsmassage.  Op verzoek krijgen lichaamsdelen waar u last van heeft extra aandacht. Hierdoor herstelt het lichaam sneller en zullen uw (sport)prestaties verbeteren. 

ophoping van melkzuur

In principe is het verzuren van je spieren een goed teken. Spierverzuring betekent namelijk dat je veel koolhydraten en dus calorieën verbrandt. Spierverzuring geeft dus aan dat je constructief bezig met het trainen van je lichaam. Je spieren gaan immers pas verzuren en branden als je zeer intensief traint en deze intensieve training lang genoeg volhoudt.

Getrainde spieren verzuren minder snel dan ongetrainde spieren. Als je spieren al na korte tijd verzuren, dan is de kans groot dat je ze overbelast. Als je spieren onvoldoende getraind zijn, dan verkeren ze namelijk niet in de juiste conditie om extreem lang en intensief te worden gebruikt. Begin daarom nooit met langdurig en intensief trainen als je dat niet gewend bent.

De ophoping van melkzuur in je spierweefsel wordt gekenmerkt door een branderig gevoel in je spieren. Je kunt je verzuurde spieren op een gegeven moment niet meer bewegen totdat je stopt met trainen, waardoor het melkzuur via bloedsomloop kan worden afgevoerd naar je nieren.